Wonen

Fargesia Rufa

De Fargesia Rufa is een nieuwe Chinese bamboe soort, dit is een van de bekendste en sterkste niet woekerende bamboes. Deze plant groeit hoog en kunnen mooi als een groenblijvende haag worden gebruikt. Het voordeel is ook dat de Fargesia op vele soorten grond kunnen worden geplaatst, zolang deze vochtig is.

Het snoeien van bamboe

In de zachte winters blijft deze bamboe groei, bij stevige vorst zal de fargesia rufa wel zijn blad verliezen. Vanuit de wortels kan een bamboe snel breed worden, de fargesia rufa is geen woekerende plant. Als je een deel van een stengel afknipt kan de plant niet verder uitlopen maar biedt wel de mogelijkheid voor zijstengels om extra te groeien. Toch wordt dit veelal afgeraden. Door hier ongezonde stengels en takken te verwijderen kunnen deze bamboes jaren blijven groeien. Zorg er echter voor dat je niet meer dan eenderde snoeit van het hout, zo bescherm je de plant tegen winterse omstandigheden

De fargesia rufa is zeer geschikt voor groepen en alleenstaande heesters. Het voordeel van deze bamboe is, dat hij inheems is in China én eenvoudig te onderhouden. De plant kan wel worden ingesneden.

Het snoeiwerk kan pas plaats vinden wanneer de bamboe is uitgebloeid, het duurt namelijk ongeveer drie jaar voordat de bloem verschijnt. . De bamboe is alleen geschikt voor bodembedekkers, niet voor een beplanting in een standaard of pot.

Het is niet nodig de bamboe te voorzien van voedingsstoffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *