Webdesign

ZO MAAK JE EEN TABEL PRAKTISCH EN SEO-PROOF

Een tabel doodmoe jou webstek vermag de oplossing zijn doorheen afwegen info doodop ene overzichtelijke én visueel aantrekkelijke methode in tonen. Oke, het bestaan geen high-end webstek feature, doch jouw kunt er meer uittrekken dan jou denkt. Bij Tijdvooreensite zie we regelmatig dat tabellen verkeerd gebruikt worden of hoen mikpunt voorbij schieten. In dit blog gaan wij te doodop waar eentje opsomming écht (niet) snee bedoeld zijn. Ook permissie wij zie hoe jij ene lijst creëert die lekker leest plus jij vindbaarheid bevordert.
Wanneer gebruik jij eentje tabel?
Een lijst zijn bedoeld doorheen data doodmoe eentje overzichtelijke manier opnieuw te schenken. Een register bestaat be kolommen (loodrecht) en rijen (horizontaal) en bieden indien het ware ene visuele groepering van info. Tabellen wordt veelal gebruikt snijwond prijslijsten of productoverzichten. In de praktijk inhouden dit dat eentje opsomming ideaal is snijwondje ie presenteren van ene lunchmenu, den eren van jouw beautybehandelingen, coachingstrajecten of muzieklessen. Eventueel completeren inclusief eentje kolom snijwond belangrijke bijzonderheid. Run jou jou inherent manege? Met ene omlijsting kun jouw potentiële leerlingen eentje handig uiteenzetting bieden van het slagingspercentage van jouw rijschool te den afgelopen 5 jaar. Om nochtans eentje gelaten te vermelden. In ie fotoalbum hieronder staan voorbeelden van goede tabellen.Bedenk eeuwig aanvankelijk of het waterput werkelijk nodig bestaat om eentje opsomming te produceren. Zeker indien jou normaalgesproken het liefst alles ter een Excel-sheet gooit. Soms kun jouw ook prima inclusief eentje alternatief overheen de voeten en komt jou data beter voltooid den verf inclusief bijvoorbeeld eentje omlijsting.

De tegoed van eentje lijst

Het grootste buitenkans van ene opsomming zijn dat het ene efficiënte manier zijn voort (een grote portie) info gemeenschappelijk ter vatten. Tabellen wezen scanbaar waardoor jij websitebezoeker binnen een paar tellen den gewenste info vindt. Lekker user-friendly dus. Een helft meevaller existentie dat een register den manuscript breekt plus zorgt sneetje ene luchtige charisma. Ervan uitgaande dat de tabel noch afschrikwekkend vitaal en complex is natuurlijk. Ook zoekmachines als Google hechten zin aan tabellen. Een schilderijlijst wordt waargenomen mits schuilnaam rich content.

Je kunt Google bekoren wegens jij opsomming een titel te geeft. Je geeft de zoekmachine als ie ware eentje extra hulpstuk onderbrak in begrijpen dingen de schilderijlijst over gaat. Dit schenkkan de desbetreffende pagina denkbaar nét dat zetje geeft ter den zoekresultaten. In ie CMS van Tijdvooreensite kun jouw dit lief eenvoudig verwezenlijken. Ga hiervoor naar het HTML-departement van den bladzijde met jij schilderijlijst en typ ie woord title= achter het woord table. Vervolgens komt tussen aanhalingstekens de naam van jouw omlijsting ter staan zoals ter afbeelding 1.

Een schilderijlijst op mobiel, hoe zit dat?

Indien jouw eentje register ontwikkelen binnenshuis je inherent content voogdij systeem, bestaan dit eeuwig responsive. Dit betekenen dat de lijst inderdaad leesbaar zijn doodmoe elke type apparaat (óók smartphones dus) omdat den lijst zichzelf aanpast aan den afmeting van ie scherm. Nu zijn het scherm van eentje mobieltje niet zo breedgeschouderd indien dat van eentje desktop. Een opsomming met meerdere kolommen past dus huwelijk niet op het scherm van een smartphone. Dit ‘issue’ worden opgelost voort de register noch onmiddellijk in mens geheel te uitstallen. Gebruikers moeten simpelweg de opsomming van linksom naar rechts swipen doorheen den opsomming ter lezen.

Heel verschillend persoon tabellen die vanuit Word of Excel gekopieerd en geplakt wordt ter het CMS van de website. Een opsomming uit Word of Excel wezen immers niet responsive. Het afloop is ene noch leesbare lijst diegene er ook nog ooit allesbehalve smaakvol uitziet op mobiel. Geen aanrader dus!

Do’s plus dont’s inkeping tabellen op jou webstek

Een tabel conventie jouw puur plusteken inclusief wegens gegevens doodop ene overzichtelijke manier te tentoonstellen. Bij Tijdvooreensite bekijken wij regelmatig dat eentje opsomming sneetje andere doeleinden wordt tweedehands, bijvoorbeeld snijwond lay-out oplossingen. Op desktop schenkkan dat mooi uitpakken, maar doodmoe mobiel worden het vaak een zooitje! We stortregenen de belangrijkste do’s plusteken dont’s snijwondje ie vervaardiging van ene lijst op een aaneenschakeling:

Do’s

Is jou data ter uitdelen ter categorieën? Maak sneetje elke categorie ene aparte omlijsting aan plusteken voorzie dit van een inherent kopje;
Houd den opsomming overzichtelijk;
Vermijd rijtitels diegene meer dan één regels inhouden.
Dont’s

Zet géén afbeeldingen ter je opsomming;
Gebruik tabellen niet vanwege 2 kolommen met schriftuur ter creëren.
Hoe naad ik ene tabel toe aan mijn Tijdvooreensite webstek?

Binnen Tijdvooreensite kun jouw ene lijst invoegen doodmoe bladzijde’s van ene module met ene teksteditor. De teksteditor kom jouw in tal modules strijdig, naar te: Pagina’s, Diensten, Blogitems, Teampersonen, FAQ-vragen plus Slides. Tijdvooreensite legt overheen hoe jij schrede sneetje stap de omlijsting tevoorschijn tovert die jij snee kijkers hebt

Ga onwel teksteditor van den gewenste bladzijde spullen jij eentje omlijsting wilt plaatsen.
Klik op het omlijsting-voorbeeldfiguur om een schilderijlijst in te voegen.
Kies reeds één van den andere opties door rijen of kolommen toe in voegen of ter loodsen.
Belangrijk: de design van de schilderijlijst is per template anders.

Wil jouw nog een schriftuur bijvoegen onder de register? Klik met den muis aan den rechterkant van de schilderijlijst plus druk op Enter. Je ziet dat de cursor alreeds onder den omlijsting verschijnt. Dit zijn het signaal dat jou voorts kunt inclusief het machineschrijven van jou vertelsel.

Kom je er toch niet helemaal ge? Je kunt onzerzijds immer bellen of mailen. Ons steun team staat snee je klaar!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *